Nachtzichtglazen

Heb je tijdens het autorijden regelmatig last van hinderlijke reflecties of het verblindend licht van tegenliggers? Wens jij ook meer kijkcomfort bij weinig licht, mist en regen?

Benieuwd of de nachtzichtglazen EnRoute iets voor jou zijn? Doe hier de test!

1. Rijdt je wekelijks 5 uur of meer met de wagen?

2. Ondervindt je 's nachts bij het rijden hinder van verkeerslichten en koplampen?

3. Zou je je graag meer op je gemak voelen wanneer je in 't donker rijdt?

4. Heb je wel eens een avondactiviteit afgezegd omdat je er met de wagen naartoe moest rijden?

5. Voel je je onzeker wanneer je bij donker en slecht weer moet rijden?

6. Voel je je slecht op je gemak op mistige wegen?

7. Ondervindt je hinder van de moderne autoverlichting met leds en xenonlampen?

8. Heb je wel eens twijfels over jouw zicht in het verkeer?

9. Ben je bang dat je dingen onvoldoende ziet wanneer je achter 't stuur zit?

10. Kan je moeilijk opnieuw focussen wanneer je wisselt tussen verschillende kijkafstanden?

Jouw resultaat:

Uiteraard zijn sommige vragen belangrijker dan andere, maar indien je minstens vijf keer ‘ja’ hebt geantwoord, bieden EnRoute brillenglazen wellicht heel wat voordelen voor jou.

Ga langs bij Vroman Optics voor meer informatie en doe er zelf de test!

Ontdek hier hoe deze glazen zorgen voor extra kijkcomfort in het verkeer:

Wist je dat autorijden één van de meest veeleisende activiteiten is voor jouw ogen?

Nu de wegen steeds drukker worden, moeten je ogen steeds grotere hoeveelheden visuele gegevens verwerken en snel en vaak op wisselende beelden scherpstellen. Tijdens het rijden kijk je meestal rechtuit, maar je ogen moeten ook met minimale hoofdbewegingen snel schakelen tussen verschillende kijkrichtingen en afstanden: van de weg naar 't navigatiesysteem, van de spiegels naar 't dashboard. Dit voortdurende scherpstellen en aanpassen kan behoorlijk wat inspanning vragen en vermoeiend zijn.

Lichtomstandigheden

En dat is nog maar het begin. Mist, zware regen, sneeuw en zonlicht kunnen jouw zicht allemaal negatief beïnvloeden. Voor veel mensen vormt het rijden bij schemerlicht of in het donker een ware opgave. Het is makkelijk om afgeleid te worden door felle lichten en schitteringen. De toegenomen helderheid van moderne LED-koplampen kan bijzonder verblindend werken. De dieptewaarneming, het vermogen om kleuren te onderscheiden en het perifere zicht nemen hierdoor allemaal af. Het blauwe licht dat door veel instrumenten op het dashboard wordt uitgestraald, werkt ook belemmerend voor de visuele waarneming.

Reactietijd

Maar afgezien van het visuele ongemak van rijden bij slecht licht is er een ander aspect dat veel zwaarder weegt: 90% van jouw reactietijd wordt bepaald door je zicht. Een beperkt zicht betekent dus ook een beperktere reactietijd. Op de weg kan de situatie razendsnel veranderen en in een oogwenk gevaarlijk worden als je niet over een goede bril beschikt.

EnRoute brillenglazen — meer comfort en zekerheid op de weg

EnRoute is de oplossing. Rekening houdend met de visuele behoeften van moderne weggebruikers, zijn de EnRoute brillenglazen uitgerust met een speciaal ontworpen schitteringsfilter. Hiermee wordt specifiek het licht uit het blauwe spectrum gefilterd, wat zorgt voor een aanzienlijke beperking van de lichtverstrooiing en de afleidende schitteringen die veroorzaakt worden door het dashboard, de straatverlichting en de koplampen van tegenliggers. Het zorgt ervoor dat je brillenglazen meer licht doorlaten, waardoor het contrast en de helderheid worden verbeterd. Het resultaat is een meer comfortabel, ontspannen zicht, zelfs bij weinig licht en in andere belastende rijomstandigheden. De EnRoute brillenglazen zijn bovendien voorzien van een uitstekende antireflectiecoating die hen effectief beschermt tegen krassen en die stof- en vuilafstotend werkt.

EnRoute brillenglazen zijn verkrijgbaar in twee verschillende ontwerpen: enkelvoudig en multifocaal. Beide ontwerpen bieden een breed gezichtsveld en een beter zicht op de lange afstand, op het dashboard en in de spiegels. De EnRoute multifocale brillenglazen maken bovendien gebruik van de revolutionaire Hoya technologie die een einde maakt aan storende perifere vertekening en het mogelijk maakt om soepel en snel te schakelen tussen verschillende blikvelden.

EnRoute Pro — speciaal voor beroepschauffeurs

Als je beroepschauffeur bent, vraag mij dan naar EnRoute Pro. Naast de andere voordelen van EnRoute bieden deze professionele brillenglazen:

  • Een contrastverhogende filter voor een beter contrast en een betere kleurwaarneming, en nog minder schittering.

  • Een glasontwerp dat zowel rekening houdt met jouw visuele behoeften als met de kijkafstanden naar de spiegels en het dashboard, voor een natuurlijke, ontspannen rijhouding (alleen bij EnRoute Progressive Pro)

Geniet van je volgende rit met EnRoute!

Zie hier het verschil

Dag

Dag

Nacht

Nacht