Oogmetingen

Analyse

Eerst analyseren wij je zichtprobleem en kijken wij welke oplossing(en) voor jou het beste is (zijn).

Objectieve digitale Nidek oogmeting

Daarna gaan wij over tot de objectieve meting; dit is een geautomatiseerde oog-per-oog meting met de nieuwste autorefractor keratometer van Nidek. Deze waarden worden ingevoerd in de digitale foropter.

Breitfeld & Schliekert I.P.D.-meting (Inter Pupillar Distance)

Vooraleer we beginnen aan de subjectieve meting, meten we de exacte afstand van uw rechter- en linkeroog t.o.v. het midden van je neus. Deze waarden worden eveneens ingevoerd in de digitale foropter.

Subjectieve digitale Nidek oogmeting

Dan volgt de subjectieve oogmeting met de digitale foropter van Nidek; aan de hand van verschillende testen alsook het binoculair evenwicht, worden de correctiewaarden fijngestemd tot jouw persoonlijke ideale correctie. Lees hier meer... 

Nauwkeurige VisuReal metingen

Dankzij de geautomatiseerde metingen met de VisuReal, bepalen we perfect hoe we je brillenglazen moeten plaatsen.

VisuReal® portable is een licht, mobiel en bijzonder accuraat video-centreersysteem, dat uiterst snel en nauwkeurig alle benodigde meetgegevens verzamelt. Met behulp van krachtige web based software worden afbeeldingen en meetgegevens opgeslagen en beoordeeld via cloud computing.

Digitale centrering

Hoe nauwkeurig een oogmeting ook uitgevoerd wordt en hoe goed brillenglazen ook zijn, de professionele plaatsing van je glazen in je montuur is bepalend voor het kijkresultaat. Daarom gebruiken wij het hoogtechnologisch video-centreersysteem VisuReal® portable, want optimaal draagcomfort en gezichtsvermogen zijn alleen mogelijk met een montuur op maat in combinatie met perfect gecentreerde glazen.

Precisiewerk

Het VisuReal® portable video-centreersysteem maakt gebruik van de meest recente softwaretechnologie en meet tot op één tiende van een millimeter precies.
Dat geldt voor alle centreergegevens, zoals o.a. de pupil- en hoornvliesafstand, de inclinatiehoek, ... De VisuReal® portable selecteert niet alleen het ideale brillenglas voor jouw correctie, maar berekent ook exact hoe het glas in jouw montuur gemonteerd dient te worden. Hiervoor baseert de berekeningsmethode zich op je ogen, je brilvoorschrift en je kijkgedrag.

Foto’s van jezelf

Bovendien kan je via de VisuReal® portable digitale foto’s van jezelf bekijken met verschillende monturen, zodat jij ook precies – en mét je huidige bril – kan zien welke bril je het best staat.

Jouw brillenglazen op maat van Hoya

Het resultaat is een paar glazen die perfect beantwoorden aan de unieke parameters van jouw ogen.