Hoe gebruik ik mijn parkeerschijf correct?

Hoe gebruik ik mijn blauwe parkeerschijf correct?

Ook in de Verheydenstraat geldt de blauwezonereglementering. Dit betekent dat het gebruik van de parkeerschijf verplicht is van maandag tot en met zaterdag van 9 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds. Je stelt de geldige parkeerschijf in op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Dat streepje kan dus een half uur of een volledig uur aanduiden. Vanaf het aangeduide streepje heb je 30 minuten parkeertijd in de Verheydenstraat.

Bijvoorbeeld:

  •  Je komt aan om 9u05. Je moet je schijf instellen op “uur van aankomst” 9u30 en je mag parkeren tot 10u00.

  •  Je komt aan om 14u35. Je moet je parkeerschijf instellen op 15u00 en je mag parkeren tot 15u30.

Niet iedereen moet de parkeerschijf gebruiken. Volgende categorieën zijn vrijgesteld:

  • alle voertuigen die geen auto’s zijn (motorfietsen).

  • voertuigen die bestuurd worden door een persoon met een handicap die de speciale parkeerkaart voor mindervaliden plaatsen.

Opgelet!

De wegcode stelt duidelijk dat het voertuig de parkeerplaats ten laatste na de maximale parkeertijd moet verlaten. Met andere woorden, de wagen laten staan en de parkeerschijf gewoon verzetten, is niet toegelaten. Daarenboven is het wettelijk verboden om onjuiste aanduidingen op de schijf te laten verschijnen. Als je je schijf wijzigt zonder je wagen te verplaatsen, riskeer je een retributie.

Besluit

In de Verheydenstraat kan je dus minimaal 30 tot maximaal 59 minuten met je parkeerschijf parkeren, afhankelijk van je aankomsttijd.

Indien je minimaal 1 uur met je wagen wenst te parkeren met je parkeerschijf, parkeer je dan:

  • in de Sint-Alenalaan 
  • op de parking aan 't Marktplein (vlakbij de scholen Jongslag en Sint-Alena); via de Kasteelstraat bereik je gemakkelijk - te voet of per fiets - de Verheydenstraat.
  • op de parking achter de Sint-Ambrosiuskerk; via de trappen aan de rechterkant van de kerk bereik je gemakkelijk de Verheydenstraat.
  • op de parking aan de Kasteelhoeve (hoek: Kasteelstraat - Sportlaan); via de Kasteelstraat bereik je gemakkelijk - te voet of per fiets - de Verheydenstraat.

In de Heetveldelaan kan je gratis onbeperkt parkeren zonder parkeerschijf; via de Kasteelstraat bereik je gemakkelijk - te voet of per fiets - de Verheydenstraat.