Glazen voor verte- of nabijzicht

Unifocale glazen of enkelzicht glazen zijn glazen die enkel het vertezicht of enkel het nabijzicht verbeteren.

Wist je dat deze bestaan in verschillende optische versies (designs) en verdunningen (materialen)?

Glasdesigns

De standaardversie bestaat in sferische (gebogen) en asferische (vlakkere) variant en biedt waar voor je geld. Asferische glazen bieden een bredere optische zone dan sferische glazen. 

De premiumversie bestaat eveneneens in een sferische en asferische variant, maar biedt door het nieuwe trueform fabricatieproces een breder perifeer zicht, ideaal voor hogere brilcorrecties.

De individuele versie is een op maat gemaakt glasdesign dat scherp en onbeperkt zicht biedt in alle kijkrichtingen. Bovendien biedt deze versie zeer esthetische glazen, ideaal voor moderne monturen.

De speciale versie biedt een ontspannen zicht gedurende de hele dag en voorkomt zo vermoeide ogen en hoofdpijn. Deze versie wordt aangeraden bij intens gebruik van digitale apparaten en biedt bijkomend comfort bij het lezen.

Wij adviseren je het juiste glasdesign en -variant afhankelijk van je correctie, het gekozen montuurtype, de gewenste (ver)kleuring en behandelingen.

enkelvoudig unifocaal glasdesign

Glasmaterialen

6 verschillende soorten organische glazen

hoe hoger de brekingsindex, hoe dunner de glazen

wij adviseren je het juiste glasmateriaal afhankelijk van je correctie, het gekozen montuurtype, de benodigde verdunning, de gewenste (ver)kleuring en behandelingen

enkelvoudige unifocale glazen vertezicht nabijzicht verdunning sferisch asferisch